30 Травня,
15:29

Як харчуються діти у їдальнях навчальних закладів міста Полтава з’ясовували працівники відділу ветеринарної міліції УМВС

19 Жовтня 2010 11:41   372
Ні для кого не секрет, що нині почастішали випадки масових отруєнь людей неякісними харчовими продуктами. Насамперед, це пов’язано з порушенням технологічного процесу приготування їжі та правил зберігання готових страв, що призводить до псування харчових продуктів і, як наслідок, до отруєння людей. Реєструються також непоодинокі випадки використання для приготування їжі продукції тваринного походження, якість якої не підтверджується відповідними документами та лабораторними дослідженнями.

Як харчуються полтавські діти та з яких продуктів їм готують страви у їдальнях навчальних закладів міста намагалися з’ясувати співробітники відділу ветеринарної міліції, управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС, спеціалісти санепідемстанції та представники захисту прав споживачів.

Загалом, у місті Полтава комісією було перевірено 22 загальноосвітні школи, а також близько десяти пунктів громадського харчування поблизу навчальних закладів. Під час рейду працівники ветеринарної міліції звертали особливу увагу на вивчення супровідних документів, відповідно до яких надходять харчові продукти для потреб навчальних закладів, а також на визначення постачальників цієї категорії продукції.

За словами начальника відділу ветеринарної міліції УМВС Миколи Васюти, у більшості загальноосвітніх шкіл послуги з харчування дітей, а саме постачання продуктів, надаються приватними підприємцями, які виграли відповідні тендери.

«У більшості шкіл є одна спільна проблема, - зауважує Микола Миколайович, - під час постачання сировини тваринного походження постачальники не надають відповідних супровідних ветеринарних документів, а саме - ветеринарне свідоцтво та посвідчення про якість! За виявлені порушення на відповідальних осіб складено адмінпротоколи за статтею 107 Кодексу України про адмінправопорушення – порушення правил ветеринарно-санітарних вимог»

Також, у деяких полтавських школах правоохоронці виявили продукти, на які взагалі відсутні будь-які документи, що засвідчують походження, безпечність та якість даної сировини. В холодильних камерах не дотримується товарне сусідство – молочне, риба й м'ясо зберігається на одній полиці. Така недбалість харчовиків може дуже серйозно відобразитися на здоров’ї школярів.

Значна увага правоохоронців приділялась і перевіркам кіосків, що виготовляють кури-гриль та шаурму. У більшості випадків реалізатори таких кіосків не мали особистих медичних книжок, а страви з курячого м’яса та овочів готували без супровідних ветеринарних документів (посвідчення про якість та ветеринарна довідка).

Також здійснено заходи щодо ліквідації стихійної торгівлі. По вулиці Чапаєва міліціонери виявили автомобіль одного з приватних підприємців, із якого реалізатор продавала ковбасу. Жодних документів на товар у продавця не виявилося. Торгівля проходила в невстановленому місці з грубим порушенням температурного режиму. На горе-підприємця та його реалізатора складені адмінпротоколи.

Микола Васюта зауважив: «Під час проведення рейду працівники відділу ветеринарної міліції провели широку роз’яснювальну роботу. Директорам шкіл та особам, відповідальним за прийом і зберігання продуктів харчування, ми черговий раз нагадали про необхідність суворого дотримання порядку придбання тваринницької продукції. Зокрема, інформували про види супровідних документів щодо якості та безпеки продукції, наголошували на дотриманні ветеринарно-санітарних вимог під час зберігання, переробки такої продукції, а також виготовлення страв!».
УМВС України в Полтавській області
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1330
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1065
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1117
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   720
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   690
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   682
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   632
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   665
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   787
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   633
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок