20 Травня,
04:05

Базові станції мобільного зв'язку значно безпечніші, аніж самі мобільні телефони

20 Жовтня 2010 10:25   573
В цьому запевняють у міській СЕС. Адже, за словами лікарів, довгі розмови по мобільному телефону небезпечні для здоров'я через прямий контакт людської голови з апаратом. А от самі мобільні «вишки» безпечні навіть при розташуванні їх на дахах житлових будинків, хоча таких у Полтаві немає.

В Україні наразі налічується близько 51 мільйона абонентів мобільних операторів. Тому не дивно, що задля покращення якості мобільного зв'язку вони намагаються встановлювати все більше і більше базових станцій. Найпопулярніщі місця встановлення останніх: дахи громадських та цивільних будівель, а також окремі башти.

Величезна кількість станцій, які в народі звуть «мобільними вишками», викликає занепокоєння серед населення, особливо, зважаючи на останні тривожні публікації в Інтернеті. Втім, запевняє завідувач відділу комунальної гігієни Полтавської міської санітарно-епідеміологічної станції Андрій Хайлов, насправді базові станції мобільного зв'язку безпечні. Кожна така станція знаходиться під постійним контролем не тільки міської СЕС, але й комісії міськвиконкому по контролю за розташуванням вже зведених станцій та тих, які перебувають у процесі монтажа.

Андрій Хайлов, завідувач відділу комунальної гігієни Полтавської міської санітарно-епідеміологічної станції: "Базові станції обладнані такими технологіями, які мають сертифікат відповідності і дозволені у нас на Україні, і дане обладнання, воно якраз розраховане на встановлення в місцях щільної забудови".

Андрій Хайлов завіряє: в Полтаві немає жодної базової станції мобільного зв'язку, розташованої на даху житлового будинку, не дивлячись на те, що таке розташування дозволені і Міністерством охорони здоров'я, і законодавством. Ситуацію в Полтаві спеціаліст пояснює убезпеченням від конфліктів з мешканцями міста. Не дивлячись на те, що усі мобільні «вишки» мають сертифікати, які затверджують їх безпеку, громадяни все-рівно не довіряють новим технологіям. Таку недовіру навіть встигли дослідити у Всесвітній організації охорони здоров'я і дали їй пояснення, назвавши «страхом людей усього світу перед новими технологіями», додає Андрій Хайлов.

Чітко регламентована та підконтрольна і процедура встановлення базових станцій мобільного зв'язку.

Андрій Хайлов, завідувач відділу комунальної гігієни Полтавської міської санітарно-епідеміологічної станції: "Коли базова станція обладнана, після цього до нас виїздить лабораторія центральної санітарної станції, яка розташована у місті Києві. Вони проводять заміри і складають санітарний паспорт".

Андрій Хайлов запевняє: в Україні найприскіпливіше ставляться до процедури встановлення базових станцій мобільного зв'язку. Так нормативні виміри в нашій країні у 200 разів жорсткіші, ніж у країнах, приміром, Скандинавії.

Руслан Гунько, Студія В«МістоВ»
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1327
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1063
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1116
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   719
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   689
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   680
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   630
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   664
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   783
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   631
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок