19 Травня,
21:42

У селах Полтавщини відкриють IT-курси

05 Жовтня 2017 17:15   724
Агропромхолдинг АСТАРТА, Фонд BrainBasket та компанія Міратех запускають пілотний освітній проект, який дозволить мешканцям сіл отримати базову IТ-освіту. Старт проекту запланували на жовтень цього року в Полтавській області.

Оволодіти ІТ-навичками зможуть дорослі зрілого віку та школярі сіл Озера, Лютовинівка, Староаврамівка. Дитячий ІТ-курс, до якого входить ознайомлення та вивчення середи програмування Scratch, розрахований на школярів від 9 до 11 років. Організатори курсу сподіваються, що програма дозволить дітям розвинути аналітичне мислення, зацікавить темою нових технологій і прищепить інтересотримати ІТ-освіту в майбутньому. Навчальна програма складається з дванадцяти занять.

"У нас є успішний досвід проведення ІТ-навчання дітей спільно з Фондом BrainBasket. Із задоволенням спробуємо повторити це для дорослих і на селі, на щастя, регіональна мережа Міратех покриває практично всі населені пунктиУкраїни. Сподіваюся, що пілотний проект пройде успішно, і найближчим часом ми вийдемо на регіональний масштаб по всій країні", – сказав Микола Роєнко, президент компанії Міратех.

Курс для дорослих, що розрахований на людей від 45 років, розроблений для побутових потреб мешканців сіл та має на меті навчити учасників проекту базовим IT-навичкам. До нього включені навчання базовим навичкам роботи з комп’ютером, Інтернетом, електронною поштою, оволодіння сучасними комунікаційними засобами на кшталт месенджерів та популярних соціальних мереж. Крім того, програма курсу дозволить також ознайомитись із ресурсами для саморозвитку, щоб у подальшому дорослі слухачі курсів мали змогу самотужки отримувати нові знання й розвивати свої навички та вміння. Програма розрахована на п’ятнадцять занять.

"Робота нашої компанії вже давно тісно пов’язана з розвитком сільських громад. В першу чергу, із створенням умов сучасної освіти і медицини в селах. Ми дуже раді, що в нас з’явилися такі сильні партнери, адже комп’ютерна грамотність та IT-навички стають невід’ємною частиною будь-якої професії – це глобальні процеси, і сільські жителі повинні мати можливість оволодіти цими знаннями", – наголосив Віктор Іванчик, генеральний директор АСТАРТИ.

"Сьогоднішнім школярам знання інформаційних технологій допоможуть стати більш затребуваними професіоналами у майбутньому, незалежно від того, яку професію вони бажають опанувати. Нас надихає можливість допомогти дітям та дорослим в опануванні навичок, котрі необхідні в сучасному світі", – прокоментував Ілля Онищенко, директор програм Фонду BrainBasket.

Кожна навчальна група займатиметься у змішаному форматі, який передбачає самостійну роботу онлайн і аудиторну практику з викладачем у спеціальноо блаштованих приміщеннях. Комп’ютерну техніку для занять в селах нададуть Фонд BrainBasket і Міратех. Навчання проходитиме у вихіднідні, двічі на тиждень. У рамках пілотного проекту організатори планують охопити три локації на Полтавщині та надати знання з інформаційних технологій 30-45 дорослим і 60 школярам. У перспективі поширення проекту щонайменше до десяти локацій.

АСТАРТА – публічна агропромислова компанія, яка майже 25 років працює у сфері цукрового та сільськогосподарського виробництва в Україні. З 2006 року акції Astarta Holding N.V. котуються на Варшавській фондовій біржі. АСТАРТА обробляє землі у 8 областях та є національним лідером з виробництва цукру. Компанія реалізує стратегію корпоративної соціальної відповідальності, одним з пріоритетівякої є підтримка сільських громад у напрямках освіти, медицини та благоустрою. Фонд BrainBasket є некомерційною організацією, мета якої – сприяти розвитку освіти українців в сфері ІТ.

Міратех надає аутсорсингові та інші ІТ-послуги корпоративним клієнтам у всьому світі. Компанія заснована в 1989 році. Штаб-квартира знаходиться у Нью-Йорку. Міратех успішно працює у Вашингтоні й Стокгольмі, Великобританії, Іспанії, Норвегії, Ізраілі, Польші, Словаччині, Україні, на Філіпінах, в Фінляндії, Швеції. Сервісна мережа Міратех охоплює 560 міст і населених пунктів.
Андрій ПЕТРУНЯ, PR-менеджер Фонду BrainBasket
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1327
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1063
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1116
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   719
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   689
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   680
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   630
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   664
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   783
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   631
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок