08 Травня,
14:53

В Україні збільшено одноразову допомогу при народженні дитини

18 Січня 2011 09:08   386
Головний фінансовий документ країни – бюджет 2011 року – хоч і назвали напруженим, втім, окремі виплати вдалось збільшити. Відтепер родина при народженні першої дитини отримає на 7 тисяч гривень більше, ніж минулоріч. До кінця року виплати для батьків першого немовляти зростуть ще на 2 тисячі. У своїй пропорції збільшені виплати і при народженні другої, третьої і кожної наступної дитини.

Працюють, як і раніше, тільки надають більші суми в Октябрському управлінні праці та соціального захисту населення. Те, що прийняли бюджет, говорять фахівці, стало гарантом вчасної виплати соціальних допомог.

Галина Арсененко, заступник голови Октябрської районної у м.Полтава ради: "В цьому році був вчасно прийнятий бюджет, яким і встановлений мінімальний прожитковий мінімум для сім'ї. І цим внесли зміни до закону про призначення державної допомоги сім'ям із дітьми. В першу чергу - це хороша перспектива для тих сімей, які вирішили народжувати дитину".

Загалом по Октябрському району, на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення, перебуває 8500 сімей, які отримують державні допомоги для дітей. У 2011-му році ці виплати зросли.

Галина Арсененко, заступник голови Октябрської районної у м.Полтава ради: "Збільшили прожитковий мінімум - збільшились розміри державної допомоги. Перше - це зростання допомоги при пологах, тобто, лікарняний - 235 грн на місяць. В залежності від того, на скільки маму відпускають - це 126 чи 140 днів - сума буде до 1000 гривень. Збільшили і одноразову допомогу при народженні дитини".

Для порівняння, у 2010-му році допомогу на першу дитину обраховували в розмірі 12 240 гривень. На січень 2011-го року вона вже становить без 8-ми гривень 18-ть тисяч. Виплата буде пропорційно зростати і до кінця року складе 19 140 гривень. За 2-гу дитину давали 25-ть тисяч. Нині – 36 720, на кінець року сума складатиме більше 39 тисяч гривень. Майже 73,5 тисячі гривень замість минулорічних 50-ти виплачують на третю і кожну наступну дитину. На грудень 2011-го року сума становитиме 78 300 гривень.

Виплата, зазначає Галина Арсененко, буде здійснюватись не єдиною сумою, а щомісяця протягом року. Перші кошти – в розмірі 7 344 гривень, далі пропорційно щомісяця. Збільшили цьогоріч і допомогу по догляду за дитиною до 3-х років. Для мам це – неабиякий плюс.

Катерина Тамікова, прийшла по допомогу по догляду за дитиною до 3-х років: "Це кошти майже вдвічі більші. Можна і фруктів більше малечі купити, і іграшок. Загалом це покращить фінансове становище родини".

Для того, аби отримати визначену законодавством суму, наприклад, при народженні дитини, мамі чи тій особі, яка буде здійснювати опіку, слід звернутися до управління праці за спрощеним пакетом подачі документів. Це – особисті документи, свідоцтво про народження, довідка із пологового і реєстрація дитини. Тут працюють за сучасною системою єдиної заяви: черг немає – говорять і в управлінні, і самі відвідувачі.

Катерина Тамікова, прийшла по допомогу по догляду за дитиною до 3-х років: "Записалася. Дуже зручно, що є гаряча лінія, записалася на конкретний час. Прийшла до інспектора, написала заяву".

Суттєво зросли виплати і державної соцільної допомоги малозабезпеченим сім'ям. Загалом, розповідають в Октябрському, субвенція з держбюджету на виплату всіх видів допомог зросла майже вдвічі – більше 100 мільйонів гривень в 2011-му році проти 51,4 в році минулому.
Крістіна Криженко, Студія В«МістоВ»
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1324
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1060
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1113
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   716
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   685
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   677
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   626
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   661
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   780
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   628
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок